Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten
Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

3 Temmuz 2014 Perşembe

Keiretsu Forum ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu’ndan Anlamlı İş birliği



Keiretsu Forum ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu işbirliği ile Eczacıbaşı Holding’de 25 Haziran 2014 tarihinde düzenlenen Keiretsu Forum Haziran Toplantısı’nda, TEB Girişim Evi Girişimcileri ile yatırımcılar buluştu.

 “Melek Yatırımcılık” konusunda birçok etkinliğe sponsor olan ve destekleyen TEB Özel Bankacılık ve Keiretsu Forum, girişimcileri ve yatırımcılar için yeni fırsatlar sunan bir işbirliğine imza attılar. TEB Girişim Evi (kuluçka merkezi) tarafından kabul edilen ve mentorluk alan şirketler, Keiretsu Forum ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu üyelerine sunumlarını gerçekleştirdi. Keiretsu Forum Türkiye Üyesi Faruk Eczacıbaşı’nın desteği ile Eczacıbaşı Holding’te gerçekleştirilen toplantıda Veslabs, Modasor, Argesoft ve SpeedNext olmak üzere dört şirket melek yatırımcılarla birebir iletişim kurarak projelerini detaylı bir şekilde anlattılar ve şirketlere yatırım fırsatları değerlendirildi.

Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Aslı Işınak Gözören, “2000 yılında San Francisco’da kurulduk ve şu anda dünya çapında 31 ofisimiz var. Üyelerimiz tarafından global olarak 500’den fazla şirkete 550 milyon dolar yatırım yapılırken, Türkiye üyelerimiz farklı sektörlerdeki 9 girişimci şirkete 3.5 milyon dolar yatırım yaptılar; global ağımız sayesinde yerel şirketleri global arenaya taşımaya hazırız. 14 yıllık uluslararası tecrübemiz ve networkümüz ile bugün sunum yapan bilişim teknolojileri, internet, medya ve yazılım sektörlerindeki değerli girişimcilere öncelikle Türkiye üyelerimizden yatırım, kaynak ve mentorluk bulma imkanı sağlıyor, sonrasında da bu girişimcileri ek yatırım alma ve global büyüyebilmeleri için yurt dışındaki diğer Keiretsu Forum ofislerimize sunmayı planlıyoruz.” dedi. Gözören, Keiretsu Forum Türkiye olarak uluslararası tecrübe ve birikimlerini Keiretsu Forum üyeleri ve tüm melek yatırımcılık konusunda ilgili kişilerle paylaşmaya hazır olduklarını iletti.

Türkiye’nin en nitelikli projelerine, alışılmışın dışında yatırım olanağı sunduklarını belirten TEB Özel Bankacılık Grup Direktörü Banu Taşkın, “TEB Özel Melek Yatırım Platformu ile girişimcilerin yeni fikirlerini, istek ve heyecanını; yatırımcıların ise bilgi birikimi ve deneyimlerini bir araya getiriyor ve TEB Özel Bankacılık olarak yatırımcıların melek yatırımcı olma yolundaki tüm ihtiyaçlarında yanlarında olmayı, onları doğru adreslere yönlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Keiretsu Forum girişimcilere destek olmak ve yatırımcılara doğru yatırım fırsatları sunmak için Türkiye ve dünyadan farklı kurum ve kuruluşlarla beraber çalışmaktadır ve ekosisteme katkıda bulunacak her türlü işbirliğine açıktır.