Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten
Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

2 Haziran 2014 Pazartesi

Girişimcinin Vazgeçilmez Adresleri


Melih Efeoğlu
Keiretsu Forum Türkiye
Girişimci İlişkileri Yöneticisi

Daha önceki iki yazımda girişimcilerin faydalanabileceği devlet desteklerinden bahsetmiştim. Bu yazımızda ise Türk girişimci ekosisteminde yer alan girişimci ve yatırımcıların takip etmesinde faydalı Türkçe içerikler üreten portaller hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Aslında yazının tamamına baktığımızda hiç de azımsanmayacak sayı ve seviyede güzel içerikler söz konusu, tabii ki yeterli değil. Bilginin paylaşıldıkça büyümesi söz konusu ve bu noktada Türk girişim ve içerik üreticileri her gün bir adım daha atıyorlar.

Yazının tamamında içerik üreten sitelerle birlikte aynı zamanda takip edilmesinde fayda oluşturacağını düşündüğüm portalleri yazdım, birçoğunu takip ettiğinizi düşünüyorum. Belki dikkatinizi çeken ve faydalı olacak birkaç yeni siteyle karşılaşabilirsiniz. Yine sizin tavsiye ve eklemeleriniz varsa melih.efeoglu@keiretsuforum.com.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Webrazzi, özellikle Türk internet sisteminin haber alma mekanizması olarak özetlenebilir. Yatırım, yeni girişim ve çeşitli analiz haberleriyle her haberin okunmaya değer olduğu sitenin yüzde 15’ini Hasan Aslonoba aldı. Yakın zamanda tasarım değişikliğine giden Webrazzi, özellikle girişim ofis ziyaretleriyle girişimcilerin çalışma ortamı ve ekipleri hakkında detaylı bilgi edinilmesini sağlıyor. Yıl içinde beş farklı etkinlik düzenliyor.

Sosyalmedya.co, sosyal medya hakkında haberlerin yer aldığı bir site. Burada çeşitli yazarların sosyal medya yazılarını da bulabilirsiniz. Ayrıca sosyalmedya.co’nun periyodik olarak organize eğitim programlarına katılım gösterip sosyal medya kullanımı ve detayları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Webtekno, teknolojik ürünler hakkında bilgi edinebileceğiniz bir site. Facebook hesap yönetimi bir hayli başarılı. “Teknolojiye Atarlanan Adam” konsepti ile çeşitli oyun ve ürün incelemelerini izleyebilirsiniz.

Geekyapar, “kırıkiki’nin yanındaki ikiyi attınız” sloganı ile yaratıcı olduğunu kanıtlayan bir  portal. Burada, ülkemizde son zamanlarda popüler hale gelen “geek” kavramını öğrenebilir, çizgi roman, popüler bilim, film ve oyunlar hakkında farklı bakış açıları ve haberlerle karşılaşabilirsiniz.

Alltop, ünlü girişimci-yatırımcı Guy Kawasaki’nin bir girişimi. Burada http://turkey.alltop.com/ linkinden Türkiye’de yer alan birçok haber sitesinin popüler beş haberini inceleyebilirsiniz. Türkiye sayfasında 20’den fazla haber sitesinin olması kullanıcı tarafında ciddi zaman tasarrufu sağlıyor.

Thelira, ekonomi ve piyasalar hakkında güncel haberlerle Türkiye ve dünya ekonomisinin durumu hakkında faydalı haber ve içerikler sunuyor.

Khan Akademi, Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı anlaşmayla Türkçe içerikler de bu platformda yer alamaya başladı. Fen bilimleri, ekonomi ve finans, sosyal bilimler gibi birçok alanda 2000’den fazla Türkçe seslendirilmiş videonun bulunduğu platformda Türkçe seslendirilen video sayısı artıyor.

Pozitiftv, pazarlama, girişimcilik, ekonomi, sosyal medya etkinliklerini canlı yayın ile sunan ve daha sonra etkinlik hakkında oluşturduğu kanal ile takipçilerinin söz konusu yayınları tekrar izleyebilmesini sağlayan kanal.

Seslenenkitap, orijinal iş modeli ile kitap-dergi okumayan/okuyamayan kişilerin sesli olarak dinlemesini sağlıyor. Mobil aplikasyonu ile müzik dinlemek yerine ciddi katma değerli bir alternatif. Kişisel gelişim, roman ve ekonomi hakkında oldukça güzel eserler Türkçe olarak seslendirilmiş. Kolay kullanımı göze çarpıyor; uygulamayı kapattığınızda kaldığınız yerden devam etme özelliği bulunuyor.