Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten
Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

4 Mart 2014 Salı

İTÜ Çekirdek, Keiretsu Forum Melek Yatırımcıları ile buluştu

Keiretsu Forum Türkiye, 26 Şubat Çarşamba günü yaklaşık 50 melek yatırımcı üyesini önemli projeler için İTÜ Çekirdek girişimcileri ile bir araya getirdi.

Eczacıbaşı Holding’de gerçekleştirilen toplantıya, farklı sektörlerden yatırımcı üyeler ve 5 ayrı İTÜ Çekirdek girişimcisi katıldı. Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Aslı Işınak Gözören, sunumlar öncesinde yaptığı konuşmada, Eylül 2012’den beri faaliyet gösterdiklerini ve kuruluşlarından bu yana yatırımcı üyeleri tarafından 7 girişimci şirkete 3 milyon dolar yatırım yapıldığını söyledi. Şubat ayında Keiretsu Forum’a 6 yeni yatırımcı üyenin katıldığını aktaran Gözören, “Keiretsu olarak her geçen gün daha da büyüyoruz. Hedefimiz doğru girişimcileri doğru yatırımcılarla bir araya getirmektir” dedi.
Forum’un toplantısında İstanbul Teknik Üniversitesi’ne ve İTÜ ARI Teknokent’e bağlı olarak çalışan “İTÜ Çekirdek”ten 5 girişimci, projelerine destek için sunumlar gerçekleştirdi. ARI Teknokent İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz, İTÜ bünyesinde girişimcilere destek için, 2012 yılında kurulan İTÜ Çekirdek’te iki yıl içinde kurulan 15 girişimci firmanın olduğunun altını çizdi. Her yıl 700 başvuru aldıklarını kaydeden Eryılmaz, aralarından 250 projenin değerlendirilme hakkı kazandığını söyledi. Yılda 15 ila 20 projeyi “Ön kuluçka merkezine ve hızlandırıcı adı verilen kamp dönemine” kabul ettiklerini belirten Eryılmaz, “Bu merkezde her türlü çalışmalarını gerçekleştirmeleri için tüm imkanları sunuyoruz. Girişimlerden hiçbir şekilde maddi bir kazanç sağlamadığımızın altını çizmek isterim. İTÜ ve ARI Teknokent olarak tek amacımız yeni projelerin hayata geçmelerini sağlamak” şeklinde konuştu.
Forum da sunum yapanlar arasında bulutbilişim, perakende, tarım, çevre teknolojileri, mobil uygulamaları sektörlerinden girişimciler vardı. Girişimciler, sunumların ardından soruları yanıtlarken Keiretsu Forum yatırımcı üyeleri de ilgilendikleri projelerle daha fazla bilgi edindiler.