Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten
Keiretsu Forum Türkiye Temmuz 2014 Bülten

11 Şubat 2014 Salı

Keiretsu Forum Türkiye akredite oldu




Dünyanın en büyük melek yatırımcı ağı

Hazine Müsteşarlığı, Keiretsu Forum Türkiye’nin Bireysel Katılım Yatırımcısı ağı olarak akreditasyonunu onayladı. Böylece, 15 Şubat 2013 tarihli ve 28560 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bireysel Katılım Sermayesi Hakkında Yönetmeliğin 32. Maddesi gereğince Bireysel Katılım Sermayesi Sistemi kapsamında işbirliği yapılmak üzere Hazine tarafından akredite oldu.

Nasıl başvuracaksınız?
Ocak 2014 tarihinden itibaren lisans başvuruları sadece Hazine Müsteşarlığı tarafından akredite edilmiş melek yatırımcı ağları tarafından yapılabiliyor. Bir başka ifade ile Hazine Müsteşarlığı’na bireysel başvuru yapılamıyor.

BKY lisansı alınabilmesi için öncelikle lisans başvuru kriterlerinden hangisine uyulduğunun incelenip, hangi kritere istinaden başvuru yapılacağına karar verilmesi gerekiyor. Bu kriterler üç ana başlık altında toplayabiliriz:
  • Yüksek gelire sahip olunması,
  • Yüksek servete sahip olunması,
  • Tecrübe sahibi olunması.
BKY lisansı başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin hangi kritere istinaden başvuru yapacaklarına karar verdikten sonra kriterin gerektirdiği belgeleri hazırlamaları ve Keiretsu Forum’a göndermeleri gerekiyor. Keiretsu Forum belgelerin yönetmeliğe uygunluğunu kontrol ederek başvuruyu sonlandırır.

Başvuru sadece akredite ağların erişimi bulunan Hazine Müsteşarlığı’nın online sistemi üzerinden yapılır ve başvuru belgelerinin orijinalleri Hazine Müsteşarlığı’na gönderilir. Hazine Müsteşarlığı’nın onayından sonra lisans hazırlanır.

Avantajı nedir?
Bireysel Katılım Yatırımcısı (BKY) lisansı alan melek yatırımcılar, bir şirkete yaptıkları yatırımın yüzde 75'ini, TÜBİTAK veya KOSGEB onaylı bir şirket ise yatırımlarının yüzde 100'ünü aynı sene içerisindeki kişisel vergi matrahlarından düşebiliyor. Şirkette minimum 2 sene kalıp çıkış yapıldığında da yatırımcının elde ettiği gelir vergiden muaf oluyor.

Lisans almak isteyen kişiler tüm soruları için
Üye İlişkileri Yöneticisi 
Zeynep Muslu zeynep.muslu@keiretsuforum.com.tr ile iletişime geçebilirler.